Fysioterapeutti ja koulutettu hieroja Nina Kilpiä opiskelee työnsä ohessa osteopaatiksi Atlaksella osana syksyllä 2020 aloittanutta ryhmää. Osteopatian opinnot ovat laajentaneet Ninan kehotuntemusta entisestään ja ala tuntuukin Ninasta omalta. Tässä blogikirjoituksessa Nina kertoo kokemuksistaan ja siitä, miksi osteopatian opinnot ovat vieneet hänet mennessään. Mikäli kiinnostut blogia lukiessasi osteopatian opinnoista, voit lukea lisää osteopaattiopinnoista Osteopatiakoulu Atlaksen sivuilla, jossa voit myös hakea mukaan osteopaattikoulutukseen.

Osteopatia syventyy kehotuntemukseen ja käsittelee kehoa kokonaisuutena

Ninan tapaan kaikki Atlaksen osteopaattiopiskelijat ovat jo valmiiksi kehonhuollon ja terveysalan ammattilaisia, sillä osteopaattiopintojen aloitukseen vaaditaan soveltuva pohjakoulutus alalta. Soveltuva koulutus on esimerkiksi koulutettu hieroja tai fysioterapeutti – Ninan tapauksessa hänellä on jo vahva koulutus- ja työkokemus taustalla hierojana ja fysioterapeuttina ennen osteopaattiopintojen alkua.

Työn ohella tehtyjen opintojen opit menevät heti käytäntöön. Nina kertookin osteopaattiopintojen syventäneen hänen jo olemassa olleita taitoja ja ymmärrystään manuaalisesta hoitamisesta.

“Osteopatia on kokonaisvaltaista kehonhuoltoa, jossa pystytään vaikuttamaan lihasten lisäksi hermostoon, luustoon ja niveliin. Asiakaskunnassani on paljon tuki- ja liikuntaelinvaivaisia henkilöitä, joiden näen todella hyötyvän osteopatiasta”, Nina kertoo.

Nina löysi osteopatian pariin Fysioterapia-alan Näkövammaiset ry:n koulutuksen kautta. Koulutuksessa esiteltiin osteopatiaa, jonka opiskelu kiinnosti Ninaa välittömästi, sillä hoitomuoto on manuaalinen ja perustuu hyvään palpaatiotaitoon. Opinnot aloitettuaan Nina kokee kehonhuollon ammattilaisena nimenomaan osteopatian opinnot täydelliseksi jatko-opinnoiksi itselleen.

Ninan kokemukset osteopatian opinnoista Osteopatiakoulu Atlaksella

Nina on kaiken kaikkiaan erittäin tyytyväinen valintaansa. Hän kertoo kuinka opiskelu on järjestetty hyvin niin, että sitä voi suorittaa työn ohessa. Nina on yksi neljästä Osteopatiakoulu Atlaksella opiskelevasta näkövammaisesta opiskelijasta. Hän on erittäin tyytyväinen koulun opettajiin sekä opetuksen järjestämiseen. Nina kokee, että opetustilanne haastaa myös opettajia uudella tavalla, kun käytännön tekniikat pitää sanoittaa.

“Meidän opiskelijaryhmä on loistava. Koulun tilat ja puitteet ovat ammattimaiset ja opettajat ovat ihan supereita. Ei tässä voi olla kuin tyytyväinen – opiskelu on juuri sitä, mitä olen kaivannut”, Nina kertoo. Osteopatia on vienyt mennessään!

Kiinnostuitko osteopatian opinnoista? Osteopaattiopinnot kehittävät ammattitaitoasi ja tarjoavat uusia tekniikoita asiakkaan tutkimiseen ja hoitamiseen.  Lue lisää ja hae opiskelemaan osteopaatiksi!

Tästä pääset tilaamaan uutiskirjeemme ja pysyt ajantasalla Atlaksen koulutuksista!