Miten haen kouluun ja kuinka hakulomake toimii?
Kouluun voit hakea täyttämällä hakulomakkeen. Täytä kaikki tarvittavat kentät. Saat paluupostina henkilökohtaistamislomakkeen, johon kirjaat tarkemmin tietosi ja tilanteesi. Opintotoimisto käy läpi täyttämäsi tiedot ja on yhteydessä sinuun opiskelijavalinnan suhteen.
Mitkä ovat peruskoulutusvaatimukset ja edellytykset opinnoille?
Opiskelujen aloituksen edellytyksenä on terveydenhuollon ammattilaisen tutkinto (fysioterapeutti, koulutettu hieroja tai muu vastaava), tasapainoinen elämäntilanne ja terveydentila, ryhmätyöskentelytaidot, opiskelumotivaatio, asenne uuden oppimiselle sekä hyvä suomenkielen taito. Tarvittaessa hakija suorittaa suomenkielen tasokokeen. Englannin kielen taito on välttämätön opintojen kannalta, koska suurin osa osteopatian kirjallisuudesta on englanniksi.
Miksi käytäntönä on peruskoulutusvaatimus?
Opiskelijoillamme on tällöin perustietämys mm. asiakkaan kohtaamisesta, hoitotilanteesta, anatomiasta, palpaatiosta ja fysiologiasta. Tämä mahdollistaa sen, että aloitamme osteopatian opiskelun ensimmäisestä kurssista lähtien. Opiskelu on tällöin tehokkaampaa eikä aikaa tarvitse käyttää perusteisiin. Opetuksessa otetaan kuitenkin huomioon, että aiemmista opinnoista on voinut vierähtää aikaa.
Aiempi koulutus mahdollistaa myös sen, että opiskelijamme aloittavat välittömästi osteopatian oppilashoidot omilla työpaikoillaan. Tällä tavoin opiskelijamme saavat kokemusta osteopaattisesta hoitamisesta, tutkimisesta ja tekniikoista koko neljän vuoden opiskelujen ajan. Valmistuttuaan on opiskelijoillamme jo oma vahva asiakaskuntansa ja toimiva yritys.
Millainen terveydentila tulee olla?
Hyviä vinkkejä löydät SORA -lainsäädännöstä. Opiskelijaksi ottamisen esteenä voi olla tuki- ja liikuntaelimistön sairaus, pitkäaikaissairaus, vamma tai muu fyysistä/psyykkistä terveyttä ja toimintakykyä rajoittava sairaus, joka estää koulutukseen liittyvissä käytännön tehtävissä toimimisen tai vaikuttaa opintojen turvallisuuteen. Mikäli pohdit terveydentilasi soveltuvuutta, voit keskustella asiasta etukäteen opinto-ohjauksellisessa keskustelussa. Tärkeintä on, että tuot terveydentilasi todellisen tilanteen avoimesti ja rehellisesti esille; näin opintoja voidaan tarkastella realistisesti.
Voiko opiskelun ohella käydä töissä?
Kyse on monimuotokoulutuksesta, joka on suunniteltu niin, että kokopäivätyön tekeminen on mahdollista. Lähiopetusjaksot toteutetaan neljän päivän kursseina torstaista sunnuntaihin. Näin työstä poissaolopäiviä tulee mahdollisimman vähän. Kurssien välillä on itsenäistä opiskelua ja käytännön taitojen harjoittelua.
Koulutus on käytäntöpainotteista ja opit jo ensimmäisistä lähiopetusjaksoista lähtien manuaalisia taitoja, joiden hyödyntämisen voit aloittaa välittömästi omassa terapiatyössäsi.
Kuinka paljon opiskeluun kuuluu itsenäisiä kirjallisia töitä?
Jokaisen lähiopetusjakson yhteydessä on tehtävä tai tentti. Kirjallisten töiden laajuudessa otetaan huomioon se, että opiskelu suoritetaan työnohella. Opiskelijamme eivät ole kokeneet kirjallisia osiota rasittaviksi, vaan enemmänkin motivoinniksi lukemisen aloittamiseksi.
Missä ja miten suoritetaan klinikkaharjoittelu?
Klinikkaharjoittelu suoritetaan useassa osassa; osteopaatin valvonnassa suoritettavalla harjoittelulla (29 hoitoa vuodessa), koulun klinikkakurssin yhteydessä ja omaan vastaanottotyöskentelyyn liittyvin tehtävin. Klinikkakurssit ovat kerran vuodessa, jolloin opiskelu suoritetaan autenttisissa oppimistilanteissa ja opettaja on jatkuvasti käytettävissä. Opiskelijat sekä hoitavat, avustavat, että opponoivat hoitotilanteissa. Jokainen hoitotilanne puretaan oppimismielessä ja oppimiskokemukset jaetaan koko opiskeluryhmän kesken. Pidempää, koululla palkatta suoritettavaa harjoittelua ei ole käytössä.
Voinko suorittaa opintoja omaan tahtiini?
Lähiopintojaksot suoritetaan oman ryhmän mukana opetussuunnitelman mukaisesti. Lähiopintojaksoja ei voi suorittaa omaan tahtiin.
Mitä jos joudun jäämään pois lähiopintojaksolta?
Sinun tulee ilmoittaa asiasta välittömästi koululle. Vain sairaustapaus (lääkärintodistuksella) on riittävä peruste olla pois lähiopintojaksolta. Jos kuitenkin joudut jäämään pois, on ko. lähiopintojakso mahdollista suorittaa seuraavan ryhmän kanssa. Suosittelemme vahvasti välttämään poissaoloja.
Mitä jos tulen raskaaksi opintojen aikana?
Opinnot on tarkoitus suorittaa oman opiskeluryhmän mukana. Osa opiskelijoistamme on suorittanut opintonsa kokonaisuudessaan opiskeluryhmän mukana, vaikka olisivatkin olleet raskaana opintojen aikana.
Jos suunnittelet raskautta opiskeluvuosien aikana, suosittelemme lämpimästi pohtimaan opintojen aloituksen viivästyttämistä. Opintoihin saattaa olla mahdollista palata pidemmän äitiysloman jälkeen, jolloin opintoryhmäsi vaihtuu nuorempaan ryhmään. Siirtoa ei kuitenkaan voida taata, sillä sen onnistuminen riippuu kyseessä olevan opiskeluryhmän koosta.
Onko opiskelun aloittamiseen ikärajaa?
Ikärajaa ei ole.
Otetaanko opiskeluryhmään paljon oppilaita?
Opiskeluryhmän koko on tällä hetkellä 20-24 oppilasta.